Boligkøb

Køb af villa, ejerlejlighed eller ideel anpart er én af de største økonomiske dispositioner man foretager som privatperson.

Det er derfor en god idé at søge kvalificeret juridisk rådgivning til gennemgang af købsaftalen og ikke mindst alle de underliggende bilag om servitutter, fredningsbestemmelser, tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, ejerforening, jordforureningsforhold og meget andet.

Det første og vigtigste råd er, at du skal sørge for, at der indsættes et advokatforbehold i købsaftalen. Uden advokatforbeholdet er du bundet af købsaftalen og jeg har ikke mulighed for at ændre betingelserne. Ligesom du skal betale 1 % af købesummen i godtgørelse til sælger, hvis du er nødt til at fortryde købet.

Advokatforbeholdet skal formuleres sådan her:

“Handlen er betinget af købers advokats godkendelse af handlen i sin helhed. Indsigelser skal være mægler i hænde senest 3 hverdage efter at købsaftalen er underskrevet af køber og sælger.

Har du fundet drømmeboligen skal jeg foreslå dig at kontakte mig med det samme for en uforpligtende samtale om, hvordan handlen skal gribes ad.”

Se hvad det faste salær er her